KV Kortrijk komt in degradatiezorgen: Deze nederlaag doet pijn

KV Kortrijk komt in degradatiezorgen: "Deze nederlaag doet pijn"

23-10-2022 11:00
3

KV Kortrijk heeft met 11 op 42 een slecht rapport in de Jupiler Pro League. Ook thuis tegen Westerlo verloor het met 0-2. Dorian Dessoleil beseft dat het een moeilijk seizoen kan worden voor de Kerels. 

"Deze nederlaag doet pijn", vertelt Dessoleil aan Het Laatste Nieuws. "We hebben een kwalitatieve groep, maar tegenwoordig zit alles wat tegen. De rode kaart van Gueye was een kantelpunt. We creëerden wel nog enkele mooie doelkansen, maar met tien tegen elf is het moeilijk om een match te winnen. Tot de rode kaart monopoliseerden we het balbezit, lieten we de bal vlot van voet tot voet gaan en wonnen we ieder duel."

Volgend weekend speelt KV Kortrijk tegen ploeg in vorm Cercle Brugge. "Cercle is inderdaad een goede ploeg, maar wij zijn eveneens een uitstekend elftal en moeten de drie punten thuishouden. Ik heb nog geen degradatiestress, want het seizoen is nog lang. Het geluk staat gewoon niet aan onze kant, maar het is aan ons om het tij te keren. We moeten blijven hard werken en dan komt alles wel goed."

Momenteel zijn er vier ploegen laatste met elf punten: KV Kortrijk, Zulte Waregem, KV Oostende en Seraing. De andere drie clubs spelen allemaal nog op zondag.