Baeten blijft scoren en schiet Beerschot nu ook voorbij Jong Genk

22-10-2022 19:01

K. Beerschot V.A heeft zaterdag opnieuw een goede zaak gedaan. Op bezoek bij Jong Genk is de promotiekandidaat erin geslaagd om met 1-2 te winnen van de Limburgers.

Beerschot begin sterk aan de partij en wist via Thibo Baeten na vier minuten voetballen al op voorsprong te komen. De bezoekers waren ook baas, maar niet efficiënt genoeg om ook een tweede doelpunt te scoren.

Dat brak Beerschot vroeg in de tweede helft ook zuur op. De jonge Genkie Beniangba scoorde de 1-1 en bracht Genk weer op gelijke hoogte. Lang kon de thuisploeg daar echter niet van genieten. Met zijn tweede van de partij bracht Baeten snel weer op voorsprongen schonk hij de bezoekers ook de drie punten.

Voor Baeten was het zijn achtste doelpunt in elf wedstrijden. Dankzij de zege houdt Beerschot ook leider SK Beveren in het vizier, dat zondagmiddag richting RWDM trekt.