Club Brugge boekt traditionele zege tegen STVV, Konaté laat Kanaries in de steek

19-10-2022 22:33 Laatste update: 22:36
37

STVV won in de Belgische Eerste Klasse nog nooit op het veld van Club Brugge. Daar kwam woensdag geen verandering in. Blauw-Zwart boekte een simpele 3-0 zege zonder diep te gaan. Bij de bezoekers pakte Mory Konaté in de tweede helft rood.

Na de 0-1 zege op Anderlecht liet Hoefkens enkele jongens rusten. Onder meer Sylla, Skov Olsen, Sowah én Jutgla mochten op adem komen. Boyata, Meijer, Yaremchuk en Nusa mochten zich bewijzen voor eigen publiek. Door een lichte blessure begon Kagawa op de bank. Brüls kreeg daardoor een basisplaats.

In de eerste helft zat er weinig tempo in de match. Veel kansen kregen we in de openingsfase niet te zien. Met een gelukje kwam Club Brugge na 21 minuten op voorsprong. Vanaken zag een vrije trap via Brüls in doel verdwijnen. Pech voor doelman Coppens. Na de 1-0 had STVV geen antwoord in huis.

In de tweede helft speelde Club Brugge met iets meer drang naar voren. Op het uur stak STVV even de neus aan het venster, maar dat leverde niets op. Toen Konaté na een stevige ingreep op Mechele mocht gaan douchen, was het voorbij voor STVV. Binnen de tien minuten na de uitsluiting van Konaté liep Club Brugge uit naar 3-0 via goals van Yaremchuk en Skov Olsen. Lang mocht na de rust ook in actie komen en viel in positieve zin op.