Klopp bevestigt slecht nieuws: Liverpool-aanvaller Jota out tot na het WK

Klopp bevestigt slecht nieuws: Liverpool-aanvaller Jota out tot na het WK

17-10-2022 19:27 Laatste update: 18-10-2022 14:47

Diogo Jota is mogelijk lange tijd niet inzetbaar voor zijn ploeg Liverpool. De Portugees viel zondag in de wedstrijd tegen Manchester City uit met een kuitblessure. Jota moet zelfs vrezen voor zijn deelname aan het aankomende WK in Qatar.

Volgens The Athletic ondergaat Jota binnenkort een scan om de ernst van zijn blessure te bepalen. Liverpool won zondag met 1-0 van Manchester City tijdens de topper in de Premier League. In de slotfase raakte Jota geblesseerd bij een duel. De Portugees moest daarna per brancard het veld verlaten. Voor Liverpool zou het een hard gelag zijn mocht het Jota lang moeten missen. De aanvaller speelt regelmatig in de basiself van manager Jürgen Klopp. 

Jota zit ook steevast bij de nationale ploeg van Portugal. Mogelijk komt bij een zware blessure ook het WK in Qatar voor hem in gevaar. Portugal begint op 24 november aan het toernooi. Ghana is in de openingswedstrijd de tegenstander.

Liverpool pakte zondag drie broodnodige punten tegen Manchester City. De ploeg van trainer Klopp staat achtste op de ranglijst van de Premier League. De achterstand op koploper bedraagt alweer veertien punten. Manchester City staat tweede. Zij konden bij winst op Liverpool dichterbij komen, maar door de winst van Arsenal staat de titelverdediger nu vier punten achter.

Update: Diogo Jota moet een streep zetten door het WK. De Portugese aanvaller van Liverpool viel zaterdag geblesseerd uit in de Premier League-kraker tegen Manchester City. Een MRI-scan wees uit dat Jota niet op tijd hersteld zal zijn voor het eindtoernooi in Qatar, meldt Jürgen Klopp op zijn persconferentie dinsdag. Dat is een grote tegenvaller voor Liverpool en Portugal, waar hij doorgaans verzekerd is van een basisplaats.