Liverpool kent 'belabberde seizoensstart', maar Van Dijk gelooft nog in comeback

Liverpool kent 'belabberde seizoensstart', maar Van Dijk gelooft nog in comeback

15-10-2022 23:44
1

Virgil van Dijk heeft er vertrouwen in dat Liverpool het tij snel kan keren. The Reds beleven een moeizame seizoensstart in de Premier League en ook de Oranje-aanvoerder verkeert niet in zijn beste vorm.

"Het knaagt, natuurlijk", erkent Van Dijk tegenover Viaplay. Liverpool staat elfde in de Engelse competitie en won slechts twee van de eerste acht wedstrijden. Toch denkt de centrumverdediger dat Liverpool voor een ommekeer staat. "Het voelt bij mij zo: we zijn er niet ver vandaan, om weer dat niveau te halen."

Van Dijk stelt dat de 'belabberde seizoensstart' verschillende oorzaken heeft. "De tegendoelpunten bijvoorbeeld. Sommige waren ongelukkig, bij anderen waren we niet scherp en maakten we fouten", zegt hij. De rechtspoot is ook niet tevreden met zijn eigen prestaties. "Waar ik het meest van baal is dat ik het constante niveau niet haalde. Ik heb natuurlijk een hele hoge lat voor mezelf weggelegd. Als er dan iets kleins misgaat, wordt dat helaas heel groot uitgemeten."

Zondag treft Liverpool Manchester City. Van Dijk beseft dat hij en zijn ploeg op topniveau moeten presteren om een resultaat te halen. "Maar ik wil altijd winnen en altijd de beste wedstrijd ooit spelen. En als het dan niet goed gaat, proberen mensen van buitenaf daarvoor redenen te zoeken. Dat is soms wel lastig om allemaal aan te horen. We moeten ermee omgaan, maar dat wil niet zeggen dat dat makkelijk is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie