UEFA-ranking: nu al een goede week voor België, nachtmerrie voor Schotland

UEFA-ranking: nu al een goede week voor België, nachtmerrie voor Schotland

12-10-2022 23:46 Laatste update: 13-10-2022 13:47
22

De Europese midweek is nog maar voor twee derde voorbij, maar we kunnen nu al spreken over een prachtige week voor het Belgische voetbal met dank aan Club Brugge en de Schotse ploegen, die het laten afweten.

Kunnen we het nog een stunt noemen wat Club Brugge woensdag deed in de Champions League? Misschien is dit seizoen het antwoord wel 'nee'. Blauw-Zwart pakte een punt op het veld van Atlético Madrid en verzekerde zich voor de volgende ronde van de Champions League. Voor het Belgische coëfficiënt is de 0-0 in Spanje ook een geweldige zaak. Op de UEFA-ranking krijgt ons land er nu een beetje puntjes bij door de draw en een extra bonus, die weggelegd is voor ploegen die zich plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League.

Schotten bakken er niets van
Door het grote succes van Club Brugge nadert ons land opnieuw op Schotland, de huidige nummer acht op de UEFA-ranking. Het Schotse voetbal viert dit seizoen geen hoogdagen in Europa. Dinsdag verloor Celtic in de Champions League thuis met 0-2 van RB Leipzig. Rangers ging woensdag dan weer helemaal af tegen Liverpool. Het verloor op eigen veld met 1-7 van Liverpool. In groep F pakte Celtic amper 1 punt. In groep A doet Rangers het nog slechter met 0 op 12. Met een beetje geluk voor België kan het op de volgende speeldag al duidelijk zijn dat Rangers en Celtic dit seizoen Europees uitgeteld zijn na de groepsfase van het Kampioenenbal. Nu kunnen ze nog heel stiekem dromen van het vangnet van de Europa League.

Union, Gent en Anderlecht versus Hearts
Voor deze Europese week begon telde Schotland 35.800. Daar kwam door de nederlagen van Celtic en Rangers natuurlijk geen verandering in. België stond op 34.000 en staat nu op 35.200 punten. Donderdag kunnen RSC Anderlecht, KAA Gent en Union ons land nog extra punten opleveren. Schotland rekent op Hearts. Die club gaat op bezoek bij Fiorentina. Indien Hearts verliest van de Italianen is de kans groot dat ook het Europese avontuur van die Schotse club dit seizoen stopt na de groepsfase. In groep A van de Conference League staat Hearts op dit moment derde met drie punten. Antwerp-killer Istanbul Başakşehir is de leider met zeven punten. Fiorentina staat tweede met vier punten. Rigas staat vierde met twee punten.