Vanheusden speelde nog twintig minuten met zijn breuk

"Vanheusden speelde nog twintig minuten met zijn breuk"

12-10-2022 23:31
5

AZ-trainer Pascal Jansen baalt van de gebroken voet die Zinho Vanheusden heeft opgelopen. Onze landgenoot was net terug na langdurig blessureleed en is nu weer uitgeschakeld. Jansen onthult ook dat Vanheusden nog lang heeft doorgespeeld met zijn kwetsuur.

Tegen FC Utrecht kreeg Vanheusden speeltijd, maar het noodlot sloeg al snel sloeg toe. Jansen vertelt er op zijn persconferentie meer over. "Hij ligt er wel voorlopig uit, hij zit nu in het gips met zijn voet. Het is heel bijzonder: het gebeurde namelijk toen hij weer speeltijd kreeg, zodat hij dichter op de groep kon komen. Hij heeft uiteindelijk nog twintig minuten met die breuk gespeeld."

"Het gebeurde kennelijk vrij vroeg in zijn wedstrijd", gaat Jansen verder. "Hij heeft toen met behoorlijk wat pijn nog gespeeld en de volgende dag was zijn voet ontploft. Maar ja, wat je erover zegt is eigenlijk allemaal al te triest voor woorden. Ik heb Zino in een korte tijd leren kennen als een modelprof. Hij is echt een supergast, die alles overheeft voor zijn sport. Hij heeft al veel meegemaakt en moet nu toch weer even geduld hebben."

Vanheusden kwam afgelopen zomer op huurbasis naar AZ, maar de teller staat wegens blessures nog maar op drie officiële duels. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie