Mignolet de muur schenkt Club Brugge de overwintering in Champions League

12-10-2022 20:34 Laatste update: 20:40
165

Het is Club Brugge gelukt om zich te verzekeren van de volgende ronde in de Champions League. Het had genoeg aan een punt tegen Atlético Madrid en wist dat punt dankzij een uitstekende Simon Mignolet ook te pakken. Het werd 0-0 tegen de Spanjaarden.

Na de negen op negen had Club Brugge genoeg aan een punt tegen Atlético Madrid om zeker te zijn van de overwintering. Carl Hoefkens ging echter voor de overwinning en plaatste én Tajon Buchanan én Andreas Skov Olsen in zijn basiself.

Voor Atlético was de opdracht echter ook duidelijk: winnen. Het kwam met veel pressing en agressiviteit voor de dag en wilde Club Brugge meteen naar achteren drukken. Dat leek te lukken, al slaagde Club Brugge er via een goede Skov Olsen wel in om voor het meeste gevaar te zorgen. Sowah en Jutgla slaagden er echter niet in Oblak te verslaan. Aan de overzijde wist ook Griezmann zich te tonen, maar wist Mignolet de Fransman van een doelpunt te houden.

De Spanjaarden kwamen steeds beter tot voetballen en lieten Club Brugge achter de bal hollen. Halfweg de eerste helft kwam daar ook een doelpunt van, maar werd dat terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Alvast een serieuze waarschuwing voor de Bruggelingen.

Club Brugge had het moeilijk om Atlético in bedwang te houden en probeerde te prikken op de counter. In minuut 40, mét succes. Na een scherpe actie werd Buchanan in het strafschopgebied afgestopt en leek Blauw-Zwart een strafschop te krijgen. Dat werd echter rechtgezet na een ingreep van de VAR. Buchanan kreeg ook geel. Bizar, aangezien dat na een VAR-interventie niet toegelaten is.

Voor Atlético Madrid ook een waarschuwing, dat net zoals in de eerste helft opnieuw vol voor de treffer ging. Die leek het ook te gaan krijgen, maar opnieuw werd de poging afgekeurd vanwege buitenspel. Het hielp de Madrilenen ook niet dat er bij Club Brugge met Mignolet een uitstekende doelman tussen de lijnen stond.

Hoefkens greep in en bracht Bjorn Meijer op het veld. Een ingreep die Club Brugge wat rust bracht en terug in de wedstrijd. Ook Simeone greep in met enkele wissels en de inbreng van onder andere Carrasco en Morata.

Nerveuze Madrilenen
Het wilde echter niet vlotten voor de Madrilenen en het publiek werd met de minuut onrustiger. De wedstrijd zat op slot en voor beide ploegen was het moeilijk om nog grote kansen te creëren, al bleef Atlético wel de gevaarlijkste ploeg.

Atlético Madrid kreeg het wel wat makkelijker na een zéér makkelijk gegeven tweede gele kaart voor Sowah van de Nederlander Makkelie. Blauw-Zwart werd daarop helemaal naar achteren gedrukt en kwam er aanvallend helemaal niet meer aan te pas. Overleven was de opdracht.

In het absolute slot kreeg Morata dé kans om dan toch te scoren voor Atlético. Opnieuw was Mignolet, of liever het gezicht van Mignolet, de kwelduivel van de Madrilenen. Hij hield de nul en schonk Club Brugge zo de overwintering in de Champions League.