De mogelijke scenario's: Wanneer is Club Brugge zeker van CL-overwintering?

De mogelijke scenario's: Wanneer is Club Brugge zeker van CL-overwintering?

11-10-2022 16:01 Laatste update: 12-10-2022 17:00
7

Club Brugge staat woensdag voor een bijzonder belangrijke partij en neemt het in de Champions League op tegen Atlético Madrid. Een wedstrijd die zekerheid kan bieden op overwintering in het Kampioenenbal. Maar wanneer is Club Brugge ook zeker?

Het is bij Club Brugge al even een droom om te kunnen overwinteren in de Champions League. Met een 9 op 9 is Blauw-Zwart ook uitstekend begonnen aan de campagne en lijkt overwintering dus ook binnen. Mathematisch is dat echter nog geen zeker. Er zijn enkele mogelijke scenario's.

Overwinning
Als Club Brugge er woensdag in slaagt om de drie punten te pakken tegen Atlético Madrid, is het zeker van overwintering in de Champions League. Blauw-Zwart heeft dan een twaalf op twaalf weten te pakken en heeft minstens acht punten voorsprong op de nummer drie. Uit de top twee vallen is dus geen mogelijkheid meer, waardoor de wedstrijden tegen Porto (26/10) en Bayer Leverkusen (01/11) enkel nog zullen uitmaken of Club Brugge eerste of tweede eindigt in de groep.

Gelijkspel
Ook bij een gelijkspel mag Club Brugge vieren. Het heeft dan tien punten kunnen sprokkelen en moet zelfs niet meer kijken naar het resultaat tussen Leverkusen en FC Porto. Beide ploegen kunnen dan wél nog op gelijke hoogte komen als ze ook nog winnen van Club Brugge, maar over Blauw-Zwart springen zit er dan niet meer in.

Wanneer dat gebeurt tellen namelijk de onderlinge resultaten tussen de clubs die op gelijke hoogte staan. In dat geval heeft Club Brugge zes punten, Porto zeven en Leverkusen vier. Club Brugge en Porto stoten dan ook door naar de volgende ronde.

Nederlaag
Als Club Brugge woensdag toch verliest in Madrid, is het nog niet zeker van de CL-overwintering. Het wordt de komende wedstrijden dan nog punten tellen. Bij een nederlaag komt Atlético Madrid al op drie punten van Club Brugge en kan daar ook Porto of Leverkusen nog bijkomen.

Toch wil dat nog niet zeggen dat Club Brugge moet beginnen vrezen. Een puntje in één van de twee laatste partijen is afhankelijk van de resultaten dan genoeg om toch nog zeker te zijn van overwintering. Bij twee punten is het sowieso zeker van de overwintering.