Lukaku heeft zijn Milanese familie teruggevonden, dat is gunstig voor het WK

"Lukaku heeft zijn Milanese familie teruggevonden, dat is gunstig voor het WK"

10-10-2022 23:04

Romelu Lukaku keerde afgelopen zomer terug naar Internazionale, waar hij in 2021 de Scudetto mee mocht vieren. Hoewel zijn tweede periode in Milaan momenteel overschaduwd wordt door blessureleed, vindt Thomas Chatelle dat de recordschutter van de Rode Duivels de juiste keuze gemaakt heeft.

In Pickx Sports kreeg Chatelle een minuut de tijd om toe te lichten waarom Lukaku zich in de handen mag wrijven. "Hij heeft er goed aan gedaan om naar Inter te vluchten, omdat het in de eerste plaats een menselijke keuze was, nog eerder dan een sportieve", weet de oud-middenvelder. "Uiteraard voelt hij zich er goed in de stad. Hij vindt er ook de warmte die hij nodig heeft."

Vanzelfsprekend heeft een voetballer ook nood aan een gedegen sportief project. Is dat volgens Chatelle aanwezig in Milaan? "Op sportief vlak hangt het af van de coach ter plaatse. Graham Potter is pas een maand geleden neergestreken bij Chelsea, maar wat zou hij met Lukaku gedaan hebben?", stelt hij openlijk de vraag.

Nee, al bij al mag Lukaku tevreden zijn. "In feite heeft hij zijn hart en instinct laten spreken, niet zijn portefeuille. Ondanks zijn blessure heeft hij zijn Milanese familie teruggevonden. Dat is gunstig met het oog op het WK", besluit Chatelle.