Barcelona blijft koploper met bizar veel kunst- en vliegwerk tegen Celta Vigo

Barcelona blijft koploper met bizar veel kunst- en vliegwerk tegen Celta Vigo

09-10-2022 23:38

FC Barcelona heeft zijn koppositie met enorm veel moeite weten te behouden in Spanje. In eigen huis wonnen de Catalanen met 1-0 van Celta de Vigo, ondanks dat ze het flink lastig hadden met de bezoekers. 

Doordat Real Madrid zaterdag van Getafe won, wist Barcelona wat het moest doen tegen Celta. Enkel bij een overwinning zou de ploeg van Xavi de koppositie in La Liga weer overnemen. De jonge Pedri had die boodschap het best in de oren geknoopt. Hij tekende (weliswaar met een gelukje) voor de openingstreffer.

Daarna bleef Barcelona de bovenliggende partij, al kreeg Celta ook wat kansjes. Bij rust stond de 1-0 stand echter nog steeds op het scorebord. Vervolgens kwam er een fase waarin er iets minder gebeurde, totdat de bezoekers besloten om een versnelling hoger te schakelen.

Celta werd daarna gevaarlijk. De bezoekers dachten zelfs de gelijkmaker tegen de touwen te werken, maar die werd afgekeurd. Dat zorgde wel voor spanning in het laatste deel van de wedstrijd. Barça kreeg nog wat kansen op de 2-0, maar Celta kwam een aantal keer heel dicht bij de gelijkmaker. Het is eigenlijk een wonder dat die niet meer is gevallen.

De ploeg van Xavi wist desondanks de nul te houden. Daardoor wint Barcelona en staat het op doelsaldo nog steeds eerste in La Liga. Nu wacht er een cruciale week op Barça, met doordeweeks een Champions League-wedstrijd tegen Internazionale en El Clásico in het weekend.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie