Teuma juicht met Union: Vele grote ploegen lopen kater op na Europese match

Teuma juicht met Union: "Vele grote ploegen lopen kater op na Europese match"

09-10-2022 23:28
5

Het kan niet genoeg benadrukt worden welk straf parcours Union Saint-Gilloise opnieuw aan het schaatsen is. Ook na het sprookjesseizoen 2021-2022 blijft de vicekampioen hoge toppen scheren, zowel in Europa als in de Jupiler Pro League. Na een zege tegen Cercle Brugge (2-1) melden de hoofdstedelingen zich weer op stek drie. Teddy Teuma ziet het graag gebeuren.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Club Brugge wist Union enkele dagen na een Europese wedstrijd (1-2-winst in Braga) wél de drie punten te veroveren in de eigen competitie. "We weten dat vele grote ploegen een kater oplopen na een Europese match", hintte Teuma bij Eleven Sports deels naar Club. "We wilden dit duel dan ook op de juiste manier benaderen."

Cercle dwong Union tot het uiterste te strijden. "We wisten dat het moeilijk zou worden, want het is nooit eenvoudig om de wedstrijden aaneen te rijgen. Mentaal waren we heel sterk, dat is het belangrijkste", aldus Teuma. De aanvoerder was wel niet opgezet met de slappere periode na de 2-0. "We hebben het losgelaten, net toen Cercle de schouders begon te laten zakken. Dat bewijst dat je negentig minuten lang tot het gaatje moet blijven gaan. Op dit niveau kan je dat cash betalen."

Uiteindelijk trok Union de drie punten over de streep. Het is al de vijfde overwinning op rij voor de Brusselaars. Een mens zou zomaar kunnen vermoeden dat de huidige selectie nóg sterker is dan die van vorigs seizoen ... "Onze groep is geëvolueerd, we hebben veel maturiteit en ervaring bijgewonnen", beaamt Teuma. "Als we zo blijven verbeteren, dan hebben we nog een mooie progressiemarge. We moeten die kleine foutjes er nog uit halen." Nu wacht de terugwedstrijd tegen SC Braga in de Europa League. "Eerlijk gezegd waren we echt gefocust op deze match. Vanaf morgen gaan we aan de slag voor die volgende belangrijke wedstrijd."