Standard wint Waalse derby, Verboomen trekt liefst drie keer rood

09-10-2022 20:16
14

Standard heeft aan het langste eind getrokken in de Waalse derby. Het versloeg Sporting Charleroi met 0-1. Een eigen doelpunt besliste over de wedstrijd.

In een aangename eerste helft was er gevaar aan beide kanten. De grootste kans kwam er na 25 minuten en was voor de thuisploeg. Mbenza haalde fantastisch uit, maar zag zijn poging op het doelhout belanden.

We leken met een 0-0 naar de pauze te gaan, maar het venijn zat in de staart. In blessuretijd werkte Tchatchoua een gevaarlijke voorzet in eigen doel. Sporting Charleroi ging zo met een koude douche de rust in.

Zorgane pakt rood
Na de pauze zocht Charleroi naar de gelijkmaker, maar Standard stond pal en gaf bitter weinig weg. Na het uur werd de opdracht nog veel moeilijker. Zorgane werd van het veld gestuurd na een veel te late tackle.

In de slotfase kreeg Charleroi nog een grote kans via Heymans, maar zijn kopbal miste het kader. Barrett én Zinckernagel werden ook nog uitgesloten bij Standard, maar aan de uitslag veranderde niets meer. Standard pakt zo drie punten en stijgt naar de zesde plaats. Sporting Charleroi is nu tiende.