Xavi over positiewissel: De Jong is een optie als centrale verdediger

Xavi over positiewissel: "De Jong is een optie als centrale verdediger"

08-10-2022 13:28
0

Frenkie de Jong keert zondag terug in de wedstrijdselectie van FC Barcelona voor het duel met Celta de Vigo. De Nederlander liep onlangs tijdens het Nations League-duel met Polen een spierblessure op. De Nederlanders zou wel eens een andere rol kunnen vervullen bij Barcelona. 

Barcelona maakte de selectie zaterdagmiddag officieel bekend via Twitter. De Jong keert terug en is dus weer volledig hersteld van zijn blessure. De terugkeer van de middenvelder is ook goed nieuws voor bondscoach Louis van Gaal, die op het komende WK in Qatar dus gewoon gebruik kan maken van zijn steunpilaar. Volgens Xavi is De Jong meer dan enkel een middenvelder. De Spaanse coach gelooft dat De Jong wel eens achterin zou kunnen spelen. "We testten het al uit in het voorseizoen. Dus ja De Jong is een optie als centrale verdediger", aldus Xavi. 

De middenvelder miste door zijn blessure de competitiewedstrijd tegen Real Mallorca (0-1 winst) en het duel met Internazionale in de Champions League (1-0 nederlaag). In de wedstrijdselectie is ook een debutant te vinden. Zo heeft trainer Xavi een plek over voor de negentienjarige verdediger Chadi Riad. Het duel met Celta begint zondag om 21.00 uur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie