'Vlak na ontslag bij Sevilla is Lopetegui al in gesprek met Premier League-club'

'Vlak na ontslag bij Sevilla is Lopetegui al in gesprek met Premier League-club'

06-10-2022 15:35

Julen Lopetegui werd na de 1-4-nederlaag tegen Borussia Dortmund de laan uitgestuurd bij Sevilla FC. Mogelijks hoeft de Spanjaard niet te lang zonder club te zitten, hoe is namelijk al in gesprek met Wolverhampton Wanderers, zo meldde The Athletic.

Volgens het Engelse medium zitten zitten Lopetegui en Wolverhampton de komende dagen met elkaar aan tafel. De nummer achttien van de Premier League ontsloeg afgelopen weekend trainer Bruno Lage na tegenvallende resultaten. Lopetegui wordt begeleid door de Portugese makelaar Jorge Mendes, die veel invloed heeft bij Wolves. Daardoor lijkt de stap naar de Premier League voor de 56-jarige Spanjaard niet ver weg.

Lopetegui kon al eerder bij Wolves aan de slag. In 2016 stond hij op het punt om in te stappen, maar kreeg toen een aanbod van de Spaanse nationale ploeg. Zes jaar later lijkt Lopetegui welnaar Wolverhampton te trekken, al stelt The Athletic dat er ook met andere kandidaten wordt gesproken. Naar verluidt zal Lopetegui in de loop van volgende week voorgesteld worden als nieuwe trainer van de Engelse club. James Collins, manager van de beloftenploeg van Wolverhampton, zal dit weekend nog aan het roer staan tegen Chelsea.