Mignolet kan ook De Bilde overtuigen: Hij steekt er bovenuit

Mignolet kan ook De Bilde overtuigen: "Hij steekt er bovenuit"

5 oktober - 22:31
1

Club Brugge blijft maar overtuigen in de Champions League en is er dinsdag ook in geslaagd om te winnen van Atlético Madrid. Mede dankzij Simon Mignolet die voor de derde keer op rij de nul wist te houden. Gilles De Bilde was enorm onder de indruk.

Voorin maakten de spelers van Club Brugge de kansen af, maar achterin hield Mignolet zijn ploeg opnieuw recht met enkele goede reddingen. "Opnieuw was hij van cruciale waarde op de cruciale momenten", zegt De Bilde bij VTM. "Je kan stilaan een uitgebreide compilatievideo maken van zo’n reddingen.'

De analist beseft ook hoe belangrijk Mignolet is voor Club Brugge. En dan zeker in de Champions League. "Zeker in matchen als deze is zijn ervaring, kwaliteit en focus een echte meerwaarde", geeft De Bilde aan.

Gouden Mignolet
Die sterke prestaties moeten Mignolet nu helpen aan een prestigieuze prijs: de Gouden Schoen. "Als doelman moet je er bovenuit steken om de Gouden Schoen te winnen, maar Mignolet steekt er ook bovenuit. Hij was bepalend in de competitie om Club tot kampioen te kronen, hij is nu bepalend in de Champions League voor deze 9 op 9", klonk het nog.

Als Mignolet er ook in slaagt om de Gouden Schoen te pakken zal hij de eerste keeper sinds 1989 zijn die dat weet te doen. Toen won Michel Preud'homme de trofee nadat hij die eerder ook al in 1987 wist te winnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie