Ronaldo blijft op de bank bij Man United, verhitte discussie bij Sky Sports

Ronaldo blijft op de bank bij Man United, verhitte discussie bij Sky Sports

3 oktober - 20:30
1

Roy Keane en Micah Richards zijn in een felle discussie verwikkeld geraakt door een keuze van Erik ten Hag. De Manchester United-manager liet Cristiano Ronaldo vanwege zijn 'grote carrière' bewust niet invallen in de Manchester Derby.

United verloor zondag met 6-3 van stadsgenoot Manchester City. The Red Devils stonden echter eerst met 4-0 achter, waardoor Ten Hag Ronaldo uit respect niet meer wilde gebruiken. In de studio van Sky Sports dat voor discussie. "Ronaldo is niet teruggekomen bij Man United om in zulke wedstrijden op de bank te zitten", begint Keane. Als voormalig City-verdediger Richards zich afvraagt of een speler als Ronaldo wel geschikt is voor duels als deze, barst de discussie los.

"Oh, hier gaan we", roept Keane, terwijl Richards nog aan het woord is. "Ze zijn alsnog ingemaakt", gaat de oud-middenvelder van United verder. "We hebben het nu over drukzetten. Ronaldo heeft maakte er vorig seizoen 20 of 25, dus het boeit me dan niet of hij meeloopt of niet. Vorig seizoen was hij de clubtopscorer en toen zette hij ook weinig druk. En vergeet niet: United heeft dit seizoen al vier keer verloren."

Richards kan zijn lach niet inhouden tijdens de uitleg van Keane. "Voetbal is meer dan alleen scoren. Vorig seizoen zou ik het eens zijn met je, maar met wat Ten Hag nu wil opzetten... Je weet dat Man City je wil domineren, dus Ten Hag dacht waarschijnlijk: ik kies voor spelers die een hoge intensiteit op de mat kunnen leggen. En dat werkte inderdaad niet, dat ben ik met je eens. Maar op deze manier kwam United wel tot resultaten tegen Arsenal en Liverpool."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie