KV Kortrijk gaat stappen ondernemen na racistische uitlatingen: Ontolereerbaar

KV Kortrijk gaat stappen ondernemen na racistische uitlatingen: "Ontolereerbaar"

3 oktober - 12:45 Laatste update: 12:55
40

Tijdens KV Kortrijk - Antwerp (2-1) eiste Didier Lamkel Zé een hoofdrol op. De Kameroense woelwater liet het niet na om tijdens de wedstrijd het Antwerpse uitvak op stang te jagen en ook na de wedstrijd sprak hij de Antwerp-fans via Instagram toe met "F*ck you". Via sociale media werd hij getrakteerd op racistische posts. KV Kortrijk wil nu stappen ondernemen.

KVK heeft bevestigd dat het 'de nodige stappen' wil ondernemen na de voorvallen omtrent Lamkel Zé, zo wist Het Laatste Nieuws. Die stappen komen er na de racistische uitlatingen van een deel van de Antwerp-aanhang aan het adres van Lamkel Zé en ook Faïz Selemani zou volgens HLN racistisch bejegend zijn.

“Dit is ontolereerbaar”, was te horen bij KV Kortrijk. De West-Vlaamse club gaf ook aan met Lamkel Zé zelf te zullen praten. “Maar de twee zaken zijn totaal verschillend”, zo meldde Kortrijk. 

Lamkel Zé zelf mag zich mogelijk nog verwachten aan een straf van het Bondsparket. 'Mogelijk blijft het bij een verwittiging, maar ook een geldboete of zelfs een schorsing zijn mogelijk', zo schreef HLN. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie