Debutant Spileers (Club Brugge) over moeilijke periode: Was het een beetje kwijt

Debutant Spileers (Club Brugge) over moeilijke periode: "Was het een beetje kwijt"

03-10-2022 08:25
4

Debuteren op je zeventiende in de hoofdmacht van de landskampioen, het is niet voor iedereen weggelegd. Wel voor Jorne Spileers, die vrijdag zijn debuut maakte voor Club Brugge tegen KV Mechelen. De verdediger van Blauw-Zwart had het over zijn debuut en afgelopen seizoen, waarin het minder goed liep voor Spileers.

Spileers gaf toe dat hij met zenuwen aan zijn debuutmatch begon. "Die mannen spelen elk jaar kampioen in België en tonen zich ook in de Champions League. Maar na enkele baltoetsen verdween die nervositeit meteen", liet de 17-jarige verdediger optekenen. Met een 3-0-zege tegen Malinwa op zijn debuut, is Spileers er goed aan begonnen in de A-kern van Blauw-Zwart. En dat nadat hij afgelopen seizoen een moeilijk jaar kende.

Vorig seizoen zat Spileers nog op de bank bij Club NXT. "Ik was het een beetje kwijt", zo citeerde Het Nieuwsblad de jonge Belg. Op korte tijd maakte Spileers dus de ommezwaai van bankzitter bij de beloften tot basisspeler in een 1A-wedstrijd. "Het kan eigenlijk niet beter”, aldus Spileers.

Dinsdag neemt Club Brugge het thuis op tegen Altetico Madrid. Of Spileers ook in de Champions League zal starten voor Club Brugge, is nog afwachten. "We blijven het stap per stap doen", concludeerde Spileers nuchter.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie