Oud-international Rusland krijgt oproep van Poetin en moet vechten tegen Oekraïne

Oud-international Rusland krijgt oproep van Poetin en moet vechten tegen Oekraïne

28 september - 23:49
3

Diniyar Bilyaletdinov (rechts op de foto), voormalig international van Rusland, heeft een oproep gekregen om als militair mee te vechten in de oorlog tegen Oekraïne. De vader van de oud-middenvelder van Spartak Moskou bevestigt het nieuws, Bilyaletdinov heeft zelf nog niet gereageerd.

Vladimir Poetin kondigde vorige week een gedeeltelijke militaire mobilisatie af. Driehonderdduizend Russen, onder wie Bilyaletdinov, moeten zich melden aan het front. De 46-voudig Russisch international vervulde negentien jaar geleden zijn dienstplicht, al kreeg hij volgens zijn vader destijds een voorkeursbehandeling omdat hij topsporter was. Hierdoor heeft hij nooit in het leger gezeten.

De 37-jarige Bilyaletdinov is opgeroepen, terwijl Russische burgers tot 35 jaar in principe worden opgeroepen. Daarbij is de naam van de oud-voetballer in de brief fout gespeld en staat er in de brief dat hij momenteel bij Spartak Moskou speelt. "Er is dus nog wel wat onduidelijkheid", stelt vader Rinat Bilyaletdinov, opgetekend door Sports. "Maar het klopt dat Diniyar is opgeroepen."

Het is nog onduidelijk wat Bilyaletdinov junior gaat doen. "Maar Diniyar zal in ieder geval niet vluchten naar een land als Turkije of Kazachstan", aldus zijn vader. Lokomotiv Moskou-voorzitter Nikolai Naumov heeft ook gereageerd op het nieuws en behoorlijk verrast. "Diniyar heeft totaal geen militaire vaardigheden. Waarom zou je hem dan daarheen sturen? Ik kan me niet voorstellen dat hij echt zal gaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie