Newcastle jaagt verder op kwaliteit: 'Tielemans en ploegmaat in wintermercato'

Newcastle jaagt verder op kwaliteit: 'Tielemans en ploegmaat in wintermercato'

28-09-2022 21:20

Sinds de poen vanuit Saoedi-Arabië binnenstroomt, is Newcastle United een club waar de concurrentie maar best rekening mee houdt. In de wintermercato willen de eigenaars verder bouwen aan een ploeg die de top van de Premier League kan bestormen. James Maddison en Youri Tielemans zouden daarbij moeten helpen.

Volgens het Britse 90min zal Newcastle in januari voor beide spelers van Leicester City een bod uitbrengen. In het geval van Tielemans heeft die poging mogelijk de grootste kans op slagen. De Rode Duivel loopt komende zomer namelijk uit zijn contract. Als Leicester hem in de winter niet verkoopt, ziet het haar middenvelder gratis vertrekken in juli. Van een contractverlenging is immers geen sprake meer. 

Dat heeft Newcastle ook begrepen. The Magpies hopen om Leicester in januari al te kunnen overtuigen met een bod van zo'n 22,5 miljoen euro. Verder mag de club zich ook verwachten aan een verzoek voor Maddison. Die transactie ligt mogelijk moeilijker, aangezien de aanvallende middenvelder wél nog een overeenkomst heeft tot medio 2024. Voor hem zal Newcastle dus een hogere som op tafel moeten toveren.