Wilmots vindt nieuwe uitdaging als opvolger Mazzu: adviseur voor Waalse amateurs

Wilmots vindt nieuwe uitdaging als opvolger Mazzu: adviseur voor Waalse amateurs

27-09-2022 11:14
5

Na zijn (gedwongen) vertrek bij de Rode Duivels is de trainerscarrière van Marc Wilmots langzaam maar zeker verzand. Nu heeft de oud-bondscoach een nieuwe uitdaging gevonden. Hij gaat advies geven aan trainers uit het Waalse amateurvoetbal.

L'Avenir weet dat Wilmots overeenstemming heeft bereikt met het ACFF, l'Association des Clubs Francophones de Football. Dat is de Waalse tegenhanger van Voetbal Vlaanderen, zeg maar. Bij die organisatie zal Wilmots vanaf nu door het leven gaan als 'adviseur'. Concreet komt dat erop neer dat de voormalige Rode Duivel door middel van wekelijkse tutorial-filmpjes tips geeft aan de Waalse amateurtrainers.

De vertegenwoordiger van ACFF TV looft enkele kwaliteiten van Wilmots die het Waalse amateurvoetbal vooruit moeten helpen. "Hij is een belangrijk personage met het hart op de tong. Ook zijn aanpak bij de jongeren is steeds pertinent. Daar heeft hij bijzondere aandacht voor, aangezien hij zelf op jonge leeftijd zijn familieboerderij verliet om zich toe te leggen op het voetbal", klinkt het.

Voor Wilmots betekent de samenwerking met het ACFF een volgende stap in zijn loopbaan. Tussen 2009 en 2016 was hij aan de slag bij de nationale ploeg, eerst als assistent, vanaf 2012 als bondscoach. Na het mislukte EK in Frankrijk slaagde de oud-aanvaller er niet meer in om de rug te rechten. Passages bij Ivoorkust, Iran en Raja Casablanca draaiden al snel uit op een ontgoocheling.