Anthuenis: Niemand van dit Anderlecht zou bij mij toen op de bank gezeten hebben

Anthuenis: "Niemand van dit Anderlecht zou bij mij toen op de bank gezeten hebben"

19-09-2022 22:33
45

RSC Anderlecht won zondagavond met ruime cijfers van KV Kortrijk (4-1), maar de seizoensstart kan niet bepaald overtuigend genoemd worden. Hoewel Felice Mazzu (begrijpelijkerwijze) niet vindt dat zijn selectie met een gebrek aan individuele kwaliteit kampt, ziet Aimé Anthuenis dat volledig anders.

In De Tribune schetst de gewezen Anderlecht-coach een bijzonder somber beeld van de huidige spelerskern. "Ik vind het te weinig. Zeg me dan eens wie zo goed is?", aldus Anthuenis, die zelf twee landstitels veroverde met paars-wit. Dat waren uiteraard andere tijden. "Ik mag niet vergelijken met het Anderlecht dat ik trainde, maar niemand van de huidige selectie zou bij mij toen op de bank gezeten hebben. Dat meen ik."

Zelfs de uitblinkers van het huidige elftal zouden geen kans maken bij Anthuenis. "Neen, ook Fabio Silva niet", haalt hij het goudhaantje in de voorhoede aan. Anthuenis benadrukt dat hij de Portugees zeker geen slechte spits vindt. "Maar ik had Jan Koller en Tomasz Radzinski. En op de bank ook nog Yannis Anastasiou. Ook dat was echt een goeie speler", herinnert hij zich.

De oud-bondscoach verpakt zijn visie vervolgens in een ander jasje. "Als topclub in Europa, wie haal je dan van dit Anderlecht?", vraagt hij zich openlijk af. Als de Brusselaars ergens hoop uit moeten putten, is het de eigen jeugd. "Anderlecht heeft het grote voordeel dat er altijd jeugdtalenten uit Neerpede blijven komen. Nu hebben ze Julien Duranville. Zeno Debast ook, maar de media moeten wel opletten die het ook die talenten niet te sterk bewierookt", deelt hij nog een wijze les.