Brys na draw in Mechelen: “Zwak excuus, maar ik geef het toch mee

Brys na draw in Mechelen: “Zwak excuus, maar ik geef het toch mee"

18-09-2022 15:30 Laatste update: 15:01

KV MechelenOud-Heverlee Leuven eindigde op een 0-0 gelijkspel. Voor de rust kwamen de bezoekers nog degelijk voor de dag. Na de pauze was het vet wat van de soep. Dat zag ook Marc Brys.

Geen goals in het AFAS Stadion op zaterdag. Er viel wel een rode kaart bij de thuisploeg te noteren. Alessio da Cruz mocht vlak voor de pauze al gaan douchen. "Ik denk dat we vooral op de eerste helft moeten terugblikken. We hebben daarin het spel gespeeld dat we graag willen spelen. We zochten veel de flanken op en maakten daar combinaties om tot kansen te komen. Zo voetbalden we twee à drie goede kansen bij elkaar", aldus Brys op de website van OHL.

De rode kaart zorgde voor een andere soort wedstrijd en het weer was ook nefast voor het spelbeeld. "De tegenstander kwam dan met tien te staan. We moesten dan vooral de balcirculatie hooghouden, snelle balwisselingen doen en proberen geduldig te blijven. Zwak excuus maar ik geef het toch mee dat in de tweede helft ons aanvallend gedeelte er slechter bijlag vooral door die plotse regenval. Heel moeilijk te bespelen. De tegenstander plooide terug, hun volste recht uiteraard."

Uiteindelijk bleef het dus bij 0-0. "Jammer dat we niet tot scoren kwamen, want we hebben het gevoel dat we hier twee punten achterlaten. We hadden de wedstrijd moeten winnen, maar dat is niet gebeurd na een goede eerste en slechte tweede helft. Dat is de samenvatting van onze wedstrijd”, besluit Brys.