“Alderweireld maakte Antwerp-fans gek met RAFC toen deal nog niet rond was”

“Alderweireld maakte Antwerp-fans gek met RAFC toen deal nog niet rond was”

16-09-2022 08:14

Sinds dit seizoen speelt Toby Alderweireld in het shirt van Royal Antwerp FC. Eigenlijk was het de bedoeling dat de Rode Duivel al eerder te bewonderen was op de Bosuil, maar dat lukte net niet. Dat vertelde zijn makelaar Stijn Francis tijdens een uitzending van MidMid.

"Voor Toby was er deze zomer enkel een plan A, dat was Antwerp. De zomer voordien wilde hij het al. Financieel was het nu wel even trekken en sleuren. We hadden ook te maken met Al-Duhail SC, maar eigenlijk is het allemaal relatief snel en goed gegaan", aldus de makelaar tijdens de podcast.

"Nu moesten we ook spreken met Marc Overmars. Dat heeft zijn voor- en nadelen. De twee kennen elkaar. Overmars vocht voor de transfer, net zoals Sven Jaecques (de General Manager, red). Zij overtuigden de voorzitter om de nodige middelen vrij te krijgen. Overmars wist wat Toby kon betekenen. Vorig seizoen was er ook al een persoonlijk akkoord tussen Alderweireld en Antwerp, maar toen geraakten we er niet uit met Tottenham", geeft Francis nog mee. 


Deze zomer versierde Alderweireld dan toch zijn transfer naar Antwerp. De deal kwam pas rond midden juli, maar begin juli kwam de Rode Duivel al op de proppen met een opvallende tweet. Hij stuurde destijds de wereld in 'Relaxing And Feeling Content' oftwel kortweg RAFC, de afkorting van Royal Antwerp Football Club. "Het was toen nog niet rond. We wisten toen wel dat we er dichtbij waren. Van Antwerp kreeg ik toen wel door, maak de fans ook niet te gek. Toby bedacht h et zelf. Ik was niet op de hoogte. Ik vond het wel grappig", lacht Francis.