Anderlecht overtuigt opnieuw niet en pakt slechts een punt tegen FCSB

15-09-2022 22:53
88

RSC Anderlecht heeft donderdag in de Conference League niet kunnen winnen. Tegen FCSB kwam paars-wit – dat opnieuw niet overtuigde – steken op een 0-0 gelijkspel.

Deze week overleed Michel Verschueren. De spelers van RSC Anderlecht droegen daarom donderdag een rouwband om de voormalige manager van de club te eren.

Bij Anderlecht keerde Vertonghen terug in de basis. De verdediger was niet langer geblesseerd zoals tegen Westerlo, toen Anderlecht met 2-1 verloor afgelopen weekend. Ondanks zijn goal in de Kempen was er geen basisplaats voor Esposito. Ook Verschaeren viel naast de ploeg. Diawara kon dan weer niet in actie komen door een blessure. Kana was zijn vervanger. Ook Arnstad mocht aan de match beginnen.

In de competitie heeft Anderlecht het de laatste weken lastig, maar daar viel in Roemenië in de absolute beginfase niet veel van te merken. Paars-wit speelde degelijk in het openingskwartier. Ashimeru en Amuzu dreigden, maar ze zorgden niet voor een voorsprong. Naarmate de match vorderde, kreeg FCSB almaar meer grip op de partij. Toch was de beste kans voor de rust voor Fabio Silva. Van dichtbij liet de Portugees het na om te scoren. Anderlecht van zijn kant mocht dan weer van geluk spreken dat Van Crombrugge geen strafschop tegen kreeg na een vreemde tussenkomst ver van zijn doel.

Waar de eerste helft nog een beetje kon boeien, was de tweede helft van een mindere kwaliteit. Anderlecht kwam niet in de problemen, maar kon ook zijn wil niet opdringen aan de tegenstander. Veel verder dan wat schoten buiten de zestien kwam paars-wit niet. Op tien minuten van het einde ontsnapte Anderlecht aan een achterstand na een snelle counter van FCSB. In de 85e minuut claimde Anderlecht nog tevergeefs een strafschop na een overtreding op invaller Esposito. Het bleef zo 0-0 in Roemenië.

West Ham behoudt het maximum
In de andere wedstrijd van de groep verloor Silkeborg IF zijn tweede partij op rij. Na de 1-0 nederlaag in het Lotto Park verloor het donderdag met 2-3 van West Ham. Tegen de Engelsen kwam de thuisploeg wel vroeg op voorsprong via Kusk, maar na een strafschopdoelpunt van Lanzini kwam West Ham langszij. Daarna scoorden Scamacca en Dawson voor de bezoekers. Verder dan de aansluitingstreffer van Tengstedt kwam de thuisploeg uiteindelijk niet.