Union doet het weer in Europa, in drie minuten op en over Malmö FF

15-09-2022 22:57 Laatste update: 23:02
23

Vorig seizoen beleefde Union (lang) een sprookje in de Jupiler Pro League. Dit seizoen gaat het verhaal verder in de Europa League. Donderdag wist Union opnieuw Europees te winnen. Het versloeg Malmö FF met 3-2.

Na de 0-1 zege op het veld van Union Berlin wachtte donderdag een Zweedse tegenstander op Union. Bij de bezoekers begonnen oude bekende Nielsen (ex-KAA Gent) en Thelin (ex-RSC Anderlecht) in de basis. Vanzeir verdween bij Union dan weer naar de bank. De aanvaller had last van een lichte blessure.

Voor Union kon de match aan Den Dreef moeilijk nog slechter beginnen. Ceesay opende al na zeven minuten de score. Het antwoord van de Brusselaars liet evenwel niet lang op zich wachten. Na een corner kwam de bal tot bij Teuma. Die bediende fraaie Burgess, die de 1-1 tegen de netten kopte.

Nadien kreeg Union genoeg kansen om op voorsprong te komen. Toen Kandouss op het halfuur toch scoorde, greep de VAR in. De wedstrijdleiding besliste uiteindelijk dat er sprake was van buitenspel. Zo ging men rusten in Leuven met 1-1 op het bord.

Iets voor het uur moest Union opnieuw achtervolgen. Van der Heyden leverde in en Malmö profiteerde optimaal via Thelin, 1-2. Opnieuw leek Union niet aangeslagen en het was uitblinker Teuma die op twintig minuten van het einde voor de 2-2 zorgde. Meteen daarna was het opnieuw raak. Bonfica bezorgde Union een zes op zes in de Europa League..

In de andere match van groep D won Braga thuis met 1-0 van Union Berlin. De Portugese ploeg voert nu de groep aan met zes punten een doelpuntensaldo van plus drie. Daarna volgt Union. De Brusselaars hebben ook zes punten, maar een doelpuntensaldo van plus twee. Union Berlin en Mälmo hebben nog nul punten. Union mag meer en meer beginnen te dromen van overwinteren in Europa.