Zetterberg neemt afscheid van Mister Michel: Een grote meneer

Zetterberg neemt afscheid van Mister Michel: "Een grote meneer"

15-09-2022 13:45
1

Anderlecht reageert verslagen op het overlijden van Michel Verschueren. Bij Het Laatste Nieuws haalt ook Pär Zetterberg herinneringen op aan het paars-witte icoon. Zetterberg pakte maar liefst zes landstitels bij Anderlecht. 

"Het eerste profcontract dat ik tekende, deed ik in het bureau van Mister Michel en ik kan me die dag nog altijd herinneren", aldus Zetterberg. "Voor hem was het belangrijk hoe je eruit zag als speler van Anderlecht, op én naast het veld. Hij stelde dan ook meteen voor dat ik m'n haar zou laten knippen en mijn oorring zou uitdoen. En hij herhaalde dat elke dag, hé. (lacht) Tot ik twee jaar later zijn wens heb ingewilligd. Dan was hij content", lacht de Zweed.

Zetterberg had duidelijk veel respect voor Verschueren. "Voor hem was de club gewoon alles. Anderlecht ging op alles voor. Ik dacht er net hetzelfde over en daarom klikte het ook zo goed tussen ons. Hij was altijd direct en eerlijk met je, wat in de wereld van het voetbal, waar veel achter de rug wordt gefluisterd, niet evident is. Hij zei altijd zijn gedacht, net als ik. Anderlecht en het Belgisch voetbal verliest een grote meneer."

Verschueren overleed op 91-jarige leeftijd. Afgelopen week gaf hij nog zijn laatste interview aan Het Nieuwsblad.