Dzeko blijkt perfecte vervanger: 'Lukaku moet zich nog aanpassen na Conte-stijl'

Dzeko blijkt perfecte vervanger: 'Lukaku moet zich nog aanpassen na Conte-stijl'

14-09-2022 15:40 Laatste update: 15:45
2

Internazionale moet het de laatste tijd zien te rooien zonder Romelu Lukaku, maar dat loopt voorlopig behoorlijk gesmeerd. Afgelopen weekend klopte het Torino met het kleinste verschil en dinsdag ging Viktoria Plzen voor de bijl in de Champions League (0-2). Edin Dzeko was daarin verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt. La Gazzetta dello Sport roemt zijn kwaliteiten.

De roze sportkrant pakt uit met een groot artikel over de bijdrage van Dzeko. Die leek op zijn 36e gedoemd om tweede viool te spelen achter het spitsenduo Lukaku-Lautaro Martinez, maar kijk, nu de Rode Duivel in de lappenmand ligt, wenken er meer speelkansen. Die grijpt de ervaren Bosniër met beide handen, want volgens La Gazzetta past hij 'perfect' bij de spelwijze van trainer Simone Inzaghi.

Die klik was er nog niet in het hoofd van Lukaku, merkt de krant ook fijntjes op. De filosofie van Inzaghi staat behoorlijk haaks op die van Antonio Conte, onder wiens hoede onze landgenoot hoge toppen scheerde in Milaan. Bij die laatste ging zowat elke bal verticaal richting Lukaku, terwijl Inzaghi op een meer gevarieerde wijze opbouwt. 

De conclusie van La Gazzetta is dan ook eenvoudig. 'Laat Lukaku maar rustig de tijd nemen om terug te keren. Dankzij Dzeko doet zijn afwezigheid minder pijn', luidt het oordeel. Normaal gezien zou de Rode Duivel binnenkort wel weer klaar moeten zijn voor de dienst.