Sonck over Tuchel: Als je zo tegen spelers doet, hebben ze er ooit genoeg van

Sonck over Tuchel: "Als je zo tegen spelers doet, hebben ze er ooit genoeg van"

12-09-2022 22:12
6

Thomas Tuchel werd een weekje geleden aan de deur gezet bij Chelsea FC. De Duitse trainer had zichzelf niet al te populair gemaakt en betaalde vervolgens het gelag voor enkele slechte resultaten. Wesley Sonck kan daar niet bepaald medelijden voor opbrengen.

"Die mens werkte zijn ontslag toch ergens in de hand?", vraagt Sonck zich openlijk af bij Proximus Pickx. Presentator Nicolas De Brabander probeert Tuchel nog enigszins uit de wind te zetten, maar daar gaat de voormalige Gouden Schoen niet in mee. "Ik bekijk het altijd vanuit het spelersstandpunt. Wat er met Lukaku is gebeurd, dat is eigenlijk hem wegduwen. Pulisic moest ook eens invallen met hetzelfde gevoel ..."

Uiteindelijk lag Tuchel met zowat de helft van zijn spelerskern overhoop op Stamford Bridge. Dan wordt het moeilijk om verder een toekomst uit te bouwen, beseft ook Sonck. "Dat soort trainer ... Je zegt dan wel dat je ze nodig hebt en dat ze professioneel zijn, maar als je zo tegen spelers doet, hebben ze er op een gegeven moment genoeg van", luidt zijn besluit.