Ancelotti op de persconferentie: Morgen ga ik Hazard er gewoon op zetten”

Ancelotti op de persconferentie: "Morgen ga ik Hazard er gewoon op zetten”

10-09-2022 13:20
3

Eden Hazard kon het duel met Celtic eindelijk nog eens zijn kwaliteit tonen. Met een doelpunt en een assist zorgde hij ervoor dat het uitvallen van Karim Benzema opgevangen werd. Dit weekend zal Hazard waarschijnlijk in de basis bij Madrid starten. 

In een persconferentie in aanloop van de wedstrijd tegen Mallorca leek Ancelotti mee te delen dat Hazard gewoon in de basis zal staan. Benzema vervangen is natuurlijk een erg moeilijke klus, noem het gerust onmogelijk. Maar dat lijkt ook Ancelotti door te hebben. “Hazard heeft niet het vermogen van Karim om te scoren omdat hij lang niet heeft gespeeld”, aldus Ancelotti.  “Maar ik ga hem niet vragen om dat te doen, maar om goed te spelen zoals hij deed tegen Celtic en om een goede aanvallende houding te houden.” 

Het systeem gaat echter niet veranderen. Hazard speelt dus hoogstwaarschijnlijk gewoon als (valse)spits. "Nee, de afwezigheid van Benzema doet me niet twijfelen. Tegen Celtic hielden we hetzelfde systeem aan”, klikt het bij Ancelotti. “We kunnen niet verliezen waar we nu mee bezig zijn". 

Ancelotti blijft verder herhalen dat Hazard een sterke partij speelde tegen Celtic. De coach gaat hem dan ook belonen met een basisplek. "Hazard deed het goed tegen Celtic en morgen zet ik hem op. Hopelijk kan hij morgen weer een goede wedstrijd spelen".