Yaremchuk moet Club voorbij Leverkusen helpen: 'Dat had ook andersom kunnen zijn'

7 september om 15:36

Als Club Brugge vanavond voorbij Bayer Leverkusen wil geraken op de openingsspeeldag van de Champions League, zou het (een) doelpunt(en) van Roman Yaremchuk erg goed kunnen gebruiken. Voor de Oekraïense aanvaller is het best een speciale wedstrijd. Voor hetzelfde geld beleefde hij die namelijk ... in het truitje van Leverkusen.

Volgens Het Nieuwsblad deed de Duitse subtopper tijdens de inmiddels afgeronde zomermercato immers ook een verwoede poging om Yaremchuk los te weken. Op dat moment waren de onderhandelingen tussen SL Benfica en Club Brugge echter al ver(der) gevorderd. Leverkusen trachtte nog hemel en aarde te bewegen, maar wist Yaremchuk niet meer uit de Brugse klauwen te halen.

De rest van het verhaal is intussen Belgische voetbalgeschiedenis. Club duwde door voor haar gegeerde aanvalsleider en was niet te beroerd om haar transferrecord te breken. Met zestien miljoen euro kroonde Yaremchuk zich tot duurste aanwinst ooit uit de Jupiler Pro League. Als de Oekraïner straks raak treft tegen Leverkusen, zal het bestuur van die club zich toch eens achter de oren krabben. Waarschijnlijk moet Yaremchuk wel vanop de bank komen.