Belgen in actie: D-day voor De Bruyne, Courtois en AC-Milan-Belgen in de CL

Belgen in actie: D-day voor De Bruyne, Courtois en AC-Milan-Belgen in de CL

06-09-2022 10:30 Laatste update: 10:54
1

Het hoogst aangeschreven clubtornooi ter wereld staat voor de deur. Vandaag gaat in acht steden de bal aan het rollen voor de openingsspeeldag van de Champions League. Daarin komen heel wat Belgen in actie waaronder Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Charles De Ketelaere.

Vandaag starten in groepen E, F, G en H de ploegen aan hun CL-campagne. In Groep E vinden we enkele Belgen terug. Red Bull Salzburg tegen AC Milan, ofwel ex-Bruggeling Ignace Van Der Brempt tegenover de AC Milan-Belgen: Charles De Ketelaere, Divock Origi en Alexis Saelemaekers. De andere wedstrijd in groep E is Dinamo Zagreb tegen Chelsea, beide clubs zonder Belgen.

In Groep F opent Real Madrid in Glasgow tegen Celtic. Real-Belgen Thibaut Courtois en Eden Hazard gaan er op zoek hun eerste driepunter in de Champions League dit seizoen. De andere tegenstanders van Courtois en Hazard zijn RB Leipzig en Shakhtar Donetsk, twee clubs zonder Belgen.

In Groep G is Borussia Dortmund ondergebracht. De club van Thomas Meunier en Thorgan Hazard bekampt er vanavond het FC Kopenhagen van enkele ex-Jupiler Pro League-gangers. Ex-Gent- en -Genk-trainer Jess Thorup, ex-Club Brugge- en -Genk-doelman Mathew Ryan en ex-Anderlecht-speler Paul Mukairu staan in Deense loondienst. Nog in Groep G: het Sevilla van Adnan Januzaj en het Manchester City van Kevin De Bruyne, dat zoals elk jaar als een van de favorieten voor de eindwinst aan de campagne begint.

Tot slot is er Groep H. De enige belgenloze groep die vandaag in actie komt. De affiches: Benfica tegen Maccabi Haifa en de sterren van PSG tegen de Italiaanse recordkampioen Juventus.