Guardiola verontschuldigt zich bij Gerrard voor prestaties De Bruyne

Guardiola verontschuldigt zich bij Gerrard voor prestaties De Bruyne

04-09-2022 14:42 Laatste update: 14:29
1

Pep Guardiola heeft in een interview zich verontschuldigd bij Liverpool legende Steven Gerrard. Hij gelooft namelijk dat De Bruyne binnenkort het assistentotaal van Gerrard gaat voorbijgaan.

De Bruyne staat ondertussen namelijk op twee assists van Gerrard , en dat in minder dan de helft van het aantal wedstrijden. Guardiola maakte een grapje door zijn excuses aan te bieden aan Gerrard, wiens assistent-totaal lijkt te worden verbrijzeld door De Bruyne.

 Gerrard verzamelde 92 assists in 504 competitiewedstrijden tijdens zijn 17-jarige periode op Merseyside. Gerrard staat zevende op de all-time lijst. Maar De Bruyne lijkt dat op korte termijn te gaan doorbreken, met de Rode Duivel momenteel op 90 uit slechts 215 wedstrijden. We maken even de rekensom… Dat zijn 289 wedstrijden minder gespeeld. De Bruyne deed er zaterdag in een 1-1 gelijkspel tegen Gerrard nog eentje bij. 

 "Ik vind het jammer voor Steven Gerrard, maar zijn record zal vroeg of laat worden verslagen", grapte Guardiola. "Ik ben er vrij zeker van dat Gerrard blij zou zijn als iemand zijn record verslaat als het een speler als Kevin is.”