Ondanks moeilijke eerste helft wint Club makkelijk van potig Cercle Brugge

02-09-2022 22:35
57

Club Brugge mag zich weer voor even 'de ploeg van 't stad noemen'. In eigen huis was het te sterk voor Cercle Brugge en haalde de landskampioen het met 4-0.

Bij Cercle Brugge had men nog iets goed te maken na de mindere wedstrijden en wilde men tegen Club Brugge meteen overtuigen. Het begon pittig aan de partij, met flink wat druk en ook enkele stevige ingrepen. Na nog geen tien minuten voetballen greep Marcelin ook stevig in op Casper Nielsen meet een tackle op kniehoogte. Het publiek schreeuwde om rood en ook bij Eleven Sports oordeelde men dat de VAR moest ingrijpen. Onbegrijpelijk deed Wim Smet dat niet en bleef het bij een gele kaart.

Het werd er niet minder pittig op en flink wat Club-spelers gingen naar de grond na enkele pijnlijke tackles van de bezoekers. Na een half uur zag Club Brugge ook Clinton Mata uitvallen na één van die tackles. De bezoekers speelden overigens een aardige partij en bleven de beste kansen bij elkaar spelen.

De allerbeste was echter voor Club Brugge, dat na een goede recuperatie van Onyedika bijna op voorsprong kwam via Skov Olsen. De Deen plaatste de bal echter naast het doel. Net voor rust wist hij dan toch voor die goal te zorgen en kwam Blauw-Zwart op voorsprong.

In de tweede helft bleef Cercle Brugge voor viriel spel zorgen, maar kreeg Club Brugge de bal ook makkelijker bij de eigen aanvallers. Skov Olsen wist opnieuw enkele kansen bij elkaar te spelen. Denkey zorgde echter voor het grootste gevaar en raakte met een goed schot de paal.

Cercle Brugge leek zich ook terug in de partij te knokken, maar zag na een uur voetballen Marcelin de bal in eigen doel werken. 2-0 en partij gespeeld. Even later was dat helemaal zeker nadat ook Casper Nielsen nog wist te scoren op aangeven van de jonge Antonio Nusa. Bij zijn debuut wist Roman Yaremchuk via een afgeweken bal de 4-0 eindstand ook nog op het scorebord te zetten.