Custovic na eerste training als KVK-trainer: Voldoende kwaliteit in deze groep

Custovic na eerste training als KVK-trainer: "Voldoende kwaliteit in deze groep"

01-09-2022 15:45
6

Adnan Custovic legde donderdag, vlak na zijn aanstelling als nieuwe KV Kortrijk-trainer, zijn eerste persconferentie of in het Guldensporenstadion, zo liet KVK weten via haar webstek.

Na zijn eerste training als T1 van KV Kortrijk liet Custovic optekenen dat hij optimistisch is. "Ik heb vertrouwen en heb tijdens de eerste training gezien dat er inzet en intensiteit is bij de spelers", zei Custovic. "Ik zal me volledig geven om de club bij te staan. Ik weet zeker dat er voldoende kwaliteit in deze ruime spelersgroep zit. Maar we moeten nu werken aan het collectief, dat kunnen we verbeteren”, aldus de Bosniër.

Custovic was eerder al aan de slag als T2 bij KVK en komt nu over van Shanghai SIGP FC waar hij assistenttrainer was van ex-Club Brugge- en -Antwerptrainer Ivan Leko. "Van hem heb ik enkele belangrijke details van het vak geleerd”, zei Custovic die blij is dat hij terug in België is. Door de strenge reisregelgeving in China kon hij namelijk een jaar lang zijn vrouw en drie kinderen niet meer zien. "Na een jaar was het me echt te veel geworden.”