OFFICIEEL: KV Kortrijk stelt Custovic aan als nieuwe hoofdtrainer

OFFICIEEL: KV Kortrijk stelt Custovic aan als nieuwe hoofdtrainer

01-09-2022 10:52 Laatste update: 11:08
12

Na de magere competitiestart van KV Kortrijk werd trainer Karim Belhocine de laan uitgestuurd. Kortrijk kondigde via haar officiële kanalen haar nieuwe hoofdtrainer aan: Adnan Custovic neemt het roer over in het Guldensporenstadion.

Adnan Custovic, die als speler uitkwam voor Moeskroen, KAA Gent en Germinal Beerschot, was al eerder actief bij KV Kortrijk. Tussen 2014 en 2015 was hij er assistenttrainer. Daarna werd hij assistent bij KV Oostende en in 2017-2018 werd hij er hoofdcoach. Het seizoen erop nam hij die functie aan bij Waasland-Beveren.

Twee jaar geleden werd Custovic assistenttrainer bij de nationale ploeg van Bosnië en Herzegovina en daarna opnieuw hoofdcoach bij KVO. In 2021 trok de Bosniër naar China waar hij T2 werd bij Shanghai SIPG FC.

KV Kortrijk staat voorlaatste na zes speeldagen. De Kerels tellen vier punten waardoor enkel RFC Seraing (met drie punten) het slechter doet. Zaterdag staat Custovic voor zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van KVK. De West-Vlamingen trekken naar Eupen dat veertiende staat.