Antwerp met 18 op 18 na zege tegen Union, bezoekers eindigen met 9

31-08-2022 22:24 Laatste update: 22:33
40

Royal Antwerp FC blijft in de Jupiler Pro League foutloos. Woensdag won het zijn inhaalmatch tegen Union met 4-2. Voor de rust had The Great Old al het verschil gemaakt. Union eindigde met negen spelers na rood voor Jean Thierry Lazare Amani en Oussama El Azzouzi.

Antwerp had zijn eerste vijf duels voor woensdag gewonnen en wilde die reeks nog een vervolg geven tegen Union. Van Bommel moest het doen zonder de geblesseerde Frey. De trainer hield ook Nainggolan op de bank. Ook Union begon met vertrouwen aan de partij na een zege in de Brusselse derby tegen RSC Anderlecht.

Het vertrouwen van Union kreeg wel meteen een deuk op de Bosuil. Na amper 8 minuten stonden de bezoekers al op achterstand na een eigen doelpunt van Nieuwkoop. Op het kwartier was het al 2-0. Ekkelenkamp stuurde zijn landgenoot Janssen diep. Van der Heyden verloor simpel het duel en Janssen strafte het af.

Union liet de kopjes niet hangen en Van der Heyden zette zijn foutje recht. De verdediger scoorde de aansluitingstreffer, maar nadien ging het helemaal mis voor de bezoekers. Lazare liet zijn ploeg in de steek. Hij zette zijn voet achter op Yusuf. Lardot liet eerst begaan, maar gaf na een tussenkomst van de VAR alsnog rood.

Twee rode kaarten en een strafschop
In de laatste vijf minuten deed Antwerp er nog twee goals bij. Uitblinker Ekkelenkamp bediende ditmaal Vines en de 3-1 volgde. Na een corner van Union counterde Antwerp snel. Op een ongelukkige manier velde Vanzeir Bataille in de eigen zestien. De bal ging op de stip en Janssen tekende voor zijn tweede van de avond.

In een overbodige tweede helft maakte Eckert nog de 4-2. Vijf minuten voor het einde kreeg El Azzouzi nog rood. Opnieuw op aangeven van de VAR trok Lardot zijn kaart.