OFFICIEEL: PSG haalt middenvelder Ruiz (26) weg bij Napoli

OFFICIEEL: PSG haalt middenvelder Ruiz (26) weg bij Napoli

31-08-2022 09:21
0

Paris Saint-Germain gaat zich nog versterken met twee Spaanse middenvelders. Fabián Ruiz is inmiddels gepresenteerd in het Parc des Princes, maar ook de transfer van Carlos Soler is nagenoeg rond.

PSG betaalt naar verluidt een bedrag van 23 miljoen euro voor Ruiz. Napoli ziet daarmee één van zijn belangrijkste spelers vertrekken. De 26-jarige middenvelder lag echter nog maar één jaar vast, waardoor de Napolitanen nu nog aan hem konden verdienen. De vijftienvoudig Spaans international werd in het verleden ook regelmatig gelinkt aan Real Madrid en FC Barcelona, maar die clubs werden nimmer concreet.

Ruiz krijgt op het middenveld van PSG gezelschap van landgenoot Soler. Laatstgenoemde komt voor achttien miljoen euro over van Valencia, waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Volgens Fabrizio Romano kan het bedrag door bonussen nog oplopen met vijf miljoen. PSG ziet in de 25-jarige Soler een belangrijke aanwinst voor het heden en de toekomst. Hij speelde tot dusver negen interlands voor Spanje.

Ruiz en Soler volgen bij de Franse kampioen Leandro Paredes op. De Argentijn vertrekt naar Juventus, dat hem in eerste instantie op huurbasis overneemt. De Italiaanse topclub moet hem daarna voor vijftien miljoen definitief overnemen, plus vijf miljoen aan mogelijke bonussen. Eerder verruilde Georginio Wijnaldum PSG al voor AS Roma.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie