OFFICIEEL: Anderlecht doet zaken met AS Roma en haalt Diawara

OFFICIEEL: Anderlecht doet zaken met AS Roma en haalt Diawara

31-08-2022 18:35 Laatste update: 19:38
28

RSC Anderlecht heeft de transfer van Amadou Diawara aangekondigd. De middenvelder komt over van het Italiaanse AS Roma. Hij gaat de nieuwe zes worden bij paars-wit. Anderlecht zou zo'n 2 miljoen euro hebben betaald voor zijn diensten. Guineeër tekent een contract van drie seizoenen. 

AS Roma betaalde een slordige 21 miljoen euro voor Diawara bij de overgang van Napoli. De middenvelder verdween echter naar de achtergrond en vorig seizoen speelde hij onder José Mourinho maar acht wedstrijden. Zelfs de A-kern leek geen optie meer voor Diawara.

“Ik ben ervan overtuigd dat deze keuze voor RSCA de ideale stap is in mijn carrière”, zegt Diawara op de clubwebsite. “Ik heb veel geleerd in de Italiaanse Serie A, maar het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik ben erg blij om deel uit te maken van een ploeg waar ik mijn ervaring kan delen en ik ben erop gebrand om mij te bewijzen.” Anderlecht hoopt de Guineeër zo rap mogelijk wedstrijdfit te krijgen, zodat hij zo snel mogelijk zijn stempel kan drukken in de drukke maanden die volgen.

Nu zoekt hij aldus speelminuten in de Jupiler Pro League. Ook Lecce en Torino waren geïnteresseerd, maar Anderlecht trekt aan het langste eind. Door de blessure van Adrien Trebel was paars-wit nog op zoek naar een extra middenvelder.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s