Geen Europees voetbal: Antwerp gaat met de billen bloot tegen efficiënt Basaksehir

25-08-2022 22:41
139

Royal Antwerp FC speelde in de heenwedstrijd van de voorronde van de Conference League 1-1 gelijk tegen Basaksehir. In de Bosuil werd het 1-3 voor de efficiënte Turken.

In de beginfase kreeg Antwerp twee kansen via Ekkelenkamp, maar de Nederlander zijn vizier stond niet op scherp. Na zeven minuten kreeg Antwerp het deksel op de neus. Een combinatie in de zestien zorgde voor de 0-1 van Ozcan die de bal in het dak van het doel kon knallen.

Een schot van Nainggolan en een knappe hak van Frey waren enkele kansjes voor The Great Old. Vijf minuten voor rust kwam er een betere kans voor Frey. De aanvaller knalde op de vuisten van Babacan. Ook Ekkelenkamp en weer Frey kregen nog een goede kansen, maar de ruststand bleef bij 0-1.

Na rust kwam Antwerp goed opzetten en dat werd na 55 minuten beloond. Doelman Babacan, die al geel had, ging in de fout en maakte een penaltyfout. Er kwam geen rood, maar wel een strafschop. Een koud kunstje voor Frey die de 1-1 kon binnenschieten. Vlak na die goal meteen een koude douche voor The Great Old.

Stefano Okaka (ex-Anderlecht) kopte een mooie aanval van de uitploeg tegen de netten: 1-2. Antwerp kon na die opdoffer moeilijk een vuist maken en ging vijf minuten voor tijd helemaal met de billen bloot. Aleksic kon vrij binnenkoppen. Zo geen Europees voetbal voor Antwerp na de 1-3 nederlaag tegen Basaksehir.