'Braithwaite wil weg uit Barcelona, Schreuder (ex-Club Brugge) informeert'

'Braithwaite wil weg uit Barcelona, Schreuder (ex-Club Brugge) informeert'

25-08-2022 17:35
2

Martin Braithwaite eist vijf miljoen euro van Barcelona, pas dan is hij bereid om zijn contract in te leveren, meldt Marca. De spits uit Denemarken moet een van de spelers worden die vertrekt, zodat de club ruimte kan maken voor nieuwe aanwinsten.

Real Mallorca zou geïnteresseerd zijn in de diensten van Braithwaite, maar voorlopig zit de Deen nog twee jaar vast aan zijn contract bij Barcelona. De clubleiding van Mallorca wil hem alleen transfervrij inlijven, dus is Braithwaite bereid om zijn contract bij Barcelona in te leveren. Dit wil hij wel alleen als Barcelona vijf miljoen euro betaalt om de twee jaar die nog in zijn verbintenis staat af te kunnen kopen. 

Barcelona zelf heeft er ook belang bij om Braithwaite zo snel mogelijk van de loonlijst te schrappen. De Deen werd namelijk niet meegenomen naar de voorbereidingstour in de Verenigde Staten en ook bij de laatste duels in de competitie zat de spits niet bij de selectie. Barcelona wil daarnaast nog nieuwe aanwinst Jules Koundé inschrijven voor de competitie en de clubleiding loert naar verluidt op nog meer nieuwe spelers. Maar volgens de regels die gelden in LaLiga moet Barcelona eerst een speler laten gaan voor de club een nieuwe in kan schrijven.

Braithwaite stond niet alleen in de belangstelling van Real Mallorca. Ook Ajax zou deze zomer hebben geïnformeerd naar de aanvaller. Barcelona nam Braithwaite in 2020 over van Leganés en in die twee jaar speelde hij in 58 wedstrijden mee, waarin hij tien doelpunten maakte.