'Barça stelt geduld van geïrriteerde miljoenenaankoop Koundé op de proef'

21 augustus 2022 om 13:40

Jules Koundé loopt geïrriteerd rond bij FC Barcelona. 24 dagen na zijn komst is de Franse verdediger nog altijd niet ingeschreven, waardoor hij ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen, uit tegen Real Sociedad, moet missen.

Barcelona is al de hele zomer bezig om geld uit salarissen vrij te maken, zodat alle nieuwe spelers ingeschreven kunnen worden voor de competitie. Dat lukte vorige week op de valreep met Andreas Christensen, Franck Kessié, Robert Lewandowski en Raphinha, maar Koundé moet nog op zijn beurt wachten. Die wonderbaarlijke situatie begint hem te irriteren, schrijft Diario Sport zondag.

Koundé weet nog steeds niet of hij volgende week tegen Real Valladolid wél zijn officiële debuut kan maken. De technische staf en het bestuur hebben begrip voor de onvrede van de Fransman en stellen dat de inschrijving geen probleem gaat worden, zelfs als er de komende week geen spelers worden verkocht. Onder meer Memphis Depay en Pierre-Emerick Aubameyang staan daarvoor op de nominatie.

Koundé maakte eind juli voor vijftig miljoen euro de overstap van Sevilla naar Barcelona. In Camp Nou tekende hij voor vijf seizoenen.