'Barcelona gaat akkoord met wens van Memphis, Juventus krijgt vrij spel'

20 augustus 2022 om 14:30

Memphis Depay krijgt zijn zin: FC Barcelona is bereid om zijn contract te verscheuren. Dat meldt Fabrizio Romano zaterdag. Daarmee lijkt niets een transfer naar Juventus nog in de weg te staan, al bereikte de Nederlander nog geen persoonlijk akkoord.

Hoewel hij nog een verbintenis heeft voor één jaar, was het een belangrijke eis van Memphis dat Barça hem transfervrij zou laten gaan. De 28-jarige Nederlander kwam in de zomer van 2021 ook gratis over van Olympique Lyon. Na het ontslag van Ronald Koeman en de komst van Xavi veranderde zijn perspectief en deze zomer trokken de Catalanen ook nog Robert Lewandowski als extra concurrent aan

Memphis mag daardoor vertrekken, maar Barcelona hoopte een transfersom van twintig miljoen euro te ontvangen. Dat was tegen het zere been van de Oranje-aanvaller, die vanwege de financiële problemen genoegen nam met een lager salaris. Barça stemt nu alsnog in met een transfervrij vertrek, waardoor het enkel nog wachten is op groen licht van Juventus.

Memphis en de Italiaanse topclub onderhandelen nog over de laatste details van het tweejarige contract. Onder meer het salaris is nog onderwerp van gesprek.