L'Equipe: PSG wil zich serieus versterken en brengt megabod uit op Bernardo Silva

L'Equipe: PSG wil zich serieus versterken en brengt megabod uit op Bernardo Silva

25-08-2022 08:30

Paris Saint-Germain hoopt in de laatste week van de transferperiode nog een grote slag te slaan. Dat meldt L'Équipe. Volgens de Franse sportkrant heeft de koploper van de Ligue 1 een miljoenenbod uitgebracht op Bernardo Silva.

De Portugese spelmaker van Manchester City staat al de hele zomer in de belangstelling van FC Barcelona, dat Frenkie de Jong zou willen verkopen om ruimte te maken voor Silva. De kans bestaat nu dat PSG met hem aan de haal gaat. De Fransen hebben zeventig miljoen euro geboden, meldt L'Équipe. Het lijkt onwaarschijnlijk dat City het accepteert.

Pep Guardiola ontkende woensdagavond na de benefietwedstrijd tussen City en Barça in Camp Nou niet dat Silva oren heeft naar een transfer. "Ik wil niet iemand hier houden die ongelukkig is", zei hij. "Eerst moeten de clubs tot een akkoord komen, maar ik wil hem natuurlijk in mijn team hebben. Barcelona? Ja, dat vindt hij een mooie club."

Duidelijk is dat Paris Saint-Germain nog grote plannen heeft in de slotfase van de transferperiode. De club wil zich in elke linie versterken en denkt naast Silva aan Milan Skriniar (Internazionale), Fabian Ruiz (Napoli) en Marcus Rashford (Manchester United). Vitinha, Nordi Mukiele, Hugo Ekitike en Renato Sanches kwamen al naar Parijs.

Dat PSG het op de laatste week laat aankomen, heeft volgens L'Équipe te maken met het feit dat de club niet te veel wil betalen voor transfers, omdat de club anders niet voldoet aan de regels rond Financial Fair Play.