Man United rekent niet op Ronaldo en Maguire: 'Je hebt energie nodig'

Man United rekent niet op Ronaldo en Maguire: 'Je hebt energie nodig'

22-08-2022 20:44
5

Manchester United-manager Erik ten Hag heeft tekst en uitleg gegeven over het passeren van Cristiano Ronaldo en aanvoerder Harry Maguire. Anthony Elanga speelt in plaats van de Portugees, terwijl Raphaël Varane naast Lisandro Martínez in het centrum staat.

Jadon Sancho, Elanga en Marcus Rashford krijgen van Ten Hag het vertrouwen tegen Liverpool. De Nederlandse manager heeft een heldere verklaring voor het passeren van Ronaldo. "We weten dat Liverpool een heel sterke ploeg is, waar je druk tegen moet zetten", zegt hij tegen BBC. "Dat moet je doen als blok. Je hebt energie nodig."

Achterin kiest Ten Hag voor Tyrell Malacia in plaats van Luke Shaw. Diogo Dalot begint op de rechterflank, Maguire zit op de bank. Ook daarvoor heeft Ten Hag een verklaring. "Varane is een heel ervaren speler, die alles heeft gewonnen. Hij zal zorgen voor de communicatie in de achterste linie. We willen beweeglijkheid en wendbaarheid in de defensie."

Na twee nederlagen beseft Ten Hag dat de druk hoog is. Toch kijkt hij reikhalzend uit naar de clash op Old Trafford. "Ik ben me ervan bewust dat dit de grootste wedstrijd in het Verenigd Koninkrijk is. Ik heb er veel zin in."