Mogelijk langere schorsing: Van den Bergh (Beerschot) wordt opgeroepen

Mogelijk langere schorsing: Van den Bergh (Beerschot) wordt opgeroepen

21-08-2022 13:12 Laatste update: 22-08-2022 11:20
1

Beerschot-verdediger Jan Van den Bergh zal zijn ploeg niet kunnen bijstaan op speeldag 3 tegen Lierse Kempenzonen. Van den Bergh is geschorst voor één wedstrijd, zo meldde Beerschot via haar officiële kanalen.

Op de openingsspeeldag van de Challenger Pro League pakte Van den Bergh rood tegen Beveren. Daarvoor kreeg hij een voorwaardelijke straf van één wedstrijd. ‘De voorwaardelijke straf die hij kreeg na rood tegen Eupen vorig seizoen wordt omgezet naar een effectieve schorsing van één wedstrijd.

Stamnummer 13 begon de competitie met vier op zes na winst op de openingsspeeldag: 1-0 tegen SK Beveren. Op speeldag 2 geraakten de Antwerpenaren niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Standard Luik 16 FC.

Update: Jan Van den Bergh wordt opgeroepen door het bondsparket. 'Het bondsparket gaat in beroep tegen de straf van Jan Van den Bergh. Het bondsparket vraagt twee speeldagen effectieve schorsing. De verdediger wordt opnieuw opgeroepen voor een zitting over de strafmaat na zijn rode kaart tegen Beveren. Die zal doorgaan op dinsdag.'