Mazzu na overwinning tegen Young Boys: Kans dat we doorstoten is fiftyfifty

Mazzu na overwinning tegen Young Boys: "Kans dat we doorstoten is fiftyfifty"

19-08-2022 08:30
25

RSC Anderlecht heeft donderdag een goede stap gezet richting de Conference League-groepsfase. De Brusselaars wonnen met 0-1 van Young Boys in Bern. Na de wedstrijd stond Anderlecht-trainer Felice Mazzu de pers te woord.

Mazzu uitte zich fier over zijn team. "Ik ben vooral tevreden over de mentaliteit van mijn ploeg", liet de paars-witte T1 optekenen. "We zijn slecht begonnen, er zat veel afval in ons offensieve spel", zo wees Mazzu ook op wat nog beter kon, maar toch wil de trainer vooral het positieve onthouden. "We toonden maturiteit en er stond een stevige organisatie."

Met de 0-1 overwinning doet Anderlecht niet enkel een goede zaak met het oog op de Conference League-groepsfase, de Brusselaars zetten ook hun goede vorm door. In zeven wedstrijden met inzet onder Felice Mazzu wist RSCA zes keer te winnen (enkel tegen Cercle Brugge werd verloren). "We zetten elke week stappen, maar het is nog niet afgelopen", citeerde Sporza Mazzu. 

De terugwedstrijd speelt Anderlecht op 25 augustus in het eigen Lotto Park. Ondanks de goede uitgangspositie van zijn team blijft Mazzu op zijn hoede. "Hoeveel kans we hebben om door te stoten? Fiftyfifty. We moeten een evenwicht zoeken tussen alles gesloten houden en beter voetbal."