'Standard wil Avenatti van de hand doen en richt pijlen op Noorse spits'

'Standard wil Avenatti van de hand doen en richt pijlen op Noorse spits'

16-08-2022 09:00
14

Nadat Felipe Avenatti vorig seizoen werd uitgeleend, is de Uruguayaanse spits momenteel opnieuw in loondienst bij Standard. Rouches-trainer Ronny Deila heeft echter geen nood aan Avenatti en zou graag de Noor Thomas Lehne Olsen als zijn vervanger binnenhalen, zo wist La Dernière Heure.

Om Avenatti van de hand te doen, stelt er zich een probleem: zijn hoge salaris (1,2 miljoen bruto per jaar). Tot nog toe lijkt er geen enkele club dat over te hebben voor de 29-jarige spits. Avenatti zelf zou wel weg willen bij Standard nu hij er niet meer echt in de plannen voorkomt.

De aanvalslinie van Standard zit in de problemen: Renaud Emond kwam in vier wedstrijden nog niet tot scoren en Noah Ohio is geblesseerd. Ronny Deila zou interesse hebben in een landgenoot van hem: De 31-jarige Noorse spits Thomas Lehne Olsen. Hij komt momenteel uit voor Shabab Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. De rest van zijn carrière was Olsen actief in Noorwegen.

Voor de handtekening van Olsen zou Standard de concurrentie moeten aangaan met het Deense Brondby, zo schreef La Dernière Heure.