Stunt in de maak? 'Gent gaat Europa League-winnaar Hauge huren'

Stunt in de maak? 'Gent gaat Europa League-winnaar Hauge huren'

13 augustus - 18:45
20

KAA Gent staat op het punt om het punt Jens Petter Hauge in huis te halen. Volgens het Noorse TV2 gaan de Buffalo's de 22-jarige flankspeler op huurbasis overnemen van Eintracht Frankfurt.

Hauge brak door in eigen land bij Bodø/Glimt. In Noorwegen won hij in 2020 de landstitel. Hij speelde zich in de kijker van heel wat buitenlandse topclubs en trok uiteindelijk naar AC Milan. De Italianen betaalden in oktober zo'n 5 miljoen euro voor de flankspeler. In augustus van vorig jaar vertrok Hauge op huurbasis naar Eintracht Frankfurt. De Duitsers dwongen ook een verplichte aankoopoptie van circa 10 miljoen euro af. Met Frankfurt won Hauge vorig seizoen de Europa League. In de finale speelde hij 50 minuten.

Dit seizoen lijkt Hauge evenwel niet in de plannen van Oliver Glasner te passen. De trainer van Frankfurt selecteerde de Noor niet voor de match tegen Bayern München en ook in de Supercup tegen Real Madrid zat Hauge niet in de selectie. De speler zou nu op huurbasis mogen vertrekken. In Noorwegen klinkt het nu dat Gent Hauge één seizoen gaat huren. Er zou geen aankoopoptie bij de deal worden opgenomen.

Hauge kan uit de voeten op de flank en als aanvallende middenvelder. Vorig seizoen speelde hij 26 matchen in de Bundesliga. In 1.029 minuten was hij goed voor 2 goals en 2 assists. In de Europa League kwam hij 11 keer in actie. In 369 minuten scoorde hij 1 keer. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie